OMOTENASHI SELECTION 2021「おもてなしセレクション」受賞

「これはうまい」

【OMOTENASHI SELECTION 2021】


おもてなしセレクション公式ウェブサイト
「おもてなしセレクション」とは?

【おもてなしセレクション】受賞 「これはうまい」

「これはうまい」(登録商標)

今から約100年前の大正時代に創作されたくるみ饅頭。
かなり変わった名前ですが、これを食べた多くのお客様から「これは旨い!」と大評判になり、それがそのまま菓名「これはうまい」になりました。

北海道十勝産の特選小豆を、弊社製菓工場敷地内で地下200ⅿから汲み上げたアルプスの清らかな伏流水をたっぷり使って炊き上げたつぶ餡を、長野県産小麦を使った生地で包んでいます。くるみを乗せ焼き上げたおまんじゅうとして、緑茶などによく合う御菓子です。

2020年秋にパッケージをリニューアル。
イラストは国内外でも注目の染色家 柚木沙弥郎(ユノキ サミロウ)氏によるもの。
今も昔も「これはうまい」と親しまれています。

昔も今もこれからも、これは旨いと言われる逸品です。

OMOTENASHI SELECTION 2021 おもてなしセレクション受賞

“Korewa-Umai!”
(“this is so yummy!”)

Kaiundo’s Kurumi Manju (walnut cake) was created almost 100 years ago in the Taisho-period, where it quickly became popular. We came up with the idea for unique name from the reactions from customers who would exclaim, after tasting the first time.
We craft our Kurumi Manju with premium quality Azuki beans from Tokachi, Hokkaido and subterranean water running under our factory from the Japanese Alps and with local wheat flour for the dough.
We redesigned the packaging in 2020 and the illustration was done by an internationally acclaimed artist, Samiroh Yunoki.
Beloved by many for 100 years, enjoy our “Korewa Umai®”!





「これはうまい」ご購入ページはこちら!